tiistai 18. joulukuuta 2018

Hyviä neuvoja

Opiskelin tässä taannoin Runouden työkalupakki-verkkokurssia. Kurssin vetäjänä toimiva Tommi Parkko antoi kurssin aikana, ainakin minulle, paljon uusia näkökulmia runouteen ja runojen kirjoittamiseen. Käytiin mm. läpi runouden eri osa-alueita ja teho- ja tyylikeinoja halutun vaikutelman luomiseksi. Tehtävänannoissa kirjoitimme runoja ja kommentoimme niitä verkkoluentojen aikana. Todella kiintoisaa ja hyödyllistä oman kehittymisen kannalta.

Sain myöhemmin Tommilta vinkkejä ja palautetta näistä Lieksanjoki-runokokoelman runoista. Lähetin kokoelman käsikirjoituksen jo muutamiin kustannusyhtiöihin, mutta eihän se estä minua edelleen hiomasta runojani ja kokeilemaan niissä voimakkaampaa kertojan läsnäoloa ja havainnointia. Siis vahvempaa minäkertojaa.

Täytyy yrittää ottaa rauhallista aikaa runojen käsittelyyn ja katsoa mitä niistä alkaa syntyä. Pelkään vain olevani paksukorvainen oppilas ja jättäväni hyvät neuvot turhan vähälle käytännön soveltamiselle. Olen liian herkästi urautuva omille kirjoitusmetodeilleni. Lupaan kuitenkin yrittää. Kiitos Tommi.


Kypsyttelyä

pimeässä komerossa runojeni raakileet

kuka perkele jätti valot päälle?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti